Det var tur.....

I torsdags smet flickorna för mig när vi var på väg hem från vår skogspromis. Letade både i skogen och efter de vägar som vi trodde flickorna ev skulle dyka upp på. Polisanmälde att de var försvunna efter ca 1 timmes letande. Hade det svårt att spåra dem i mörker och snö, vi var ute och visslade och ropade i timme efter timme. Till slut ringde jag till vår snälla svärson Magnus som ordnade en scoter så vi skulle kunna åka längre in i skogen än vad vi kunde gå. När Magnus var på väg ut till oss såg han på Facebook att en person hade lämnat in två hundar till poliserna, så han åkte och hämtade dem. Det var Bärta och Pudding som kom hem, vilken stor, härlig lättnad när de kom innanför dörren och glatt hälsade på oss som om inget hänt. Då var det Diva som var kvar någonstans. Hon hade varit borta i 6 timmar innan Bärta blev orolig och ville ut, trodde hon var kissnödig, men det verkade som hon hade ett sjätte sinne för Diva stod utanför vår grind och ville väldigt gärna komma in och värma sig och dricka vatten (drack en hel skål). Alla hundarna var helt slut och drack och åt innan de somnade för natten.

Tack och lov slutade denna händelse bra och vi är mkt tacksamma till de personer som hjälpte oss. Kram till er alla!

Ps

Idag har Diva, (vår förste smitare som drar med de andra) fått gå i koppel och det lär bli så en bra tag framöver.

Ds


Höst igen, det går fort.....

Jaha då är det höst igen. Alla tre flickorna har varit med i skogen när matte plockat svamp. Dagarna går sin gilla gång och vi lunkar på, men det kommer att blir en spännande tid snart, flickorna ska åka på semester ett tag.


September nu och Högbo utställning

Det blev en lillsemester över helgen som varit, åkte till Högbo med husvagn och tre hundar.

I söndags ställdes våra tre flickor, Bärta blev tvåa i sin valpklass, Pudding exellent och Diva excellent och ck, men sedan oplacerad.

Bäst gick det för Woppers Mystery Mix "Lilly" som blev BIR valp. Stort grattis säger vi!

Tack även till familjen Borg för fikat.  

 

 

 

 


Det var det....

En vecka har gått sedan gårdshundsträffen och utställningen i Degeberg, the big thing för oss gårdshundsentusiaster....Mycket trevligt att åter få komma ihop med samma fölk som oss vad gäller hundintresse och ras. Det var ett bra ställe med dusch möjligheter och andra faciliteter som inte fanns i Tollarp. Sverige bjöd på bland de varmaste dagarna denna sommar, så ett stort beröm till dem som tävlade i agility och lydnad. På lördagen ställdes valpar och hanhundar. Bärta blev 3:a i sin klass 4-6 månader, med en bra kritik. På söndagen ställdes Pudding och Diva, båda fick exellent och Diva fick även ck. Hon blev till slut 9:a av alla dessa tikar. Summa sumarum var vi väldigt nöjda med våra flickor både vad gäller uppträdande i och utanför ringen. De är riktiga pärlor att ha med på våra resor och älskar när det packas för resa med husvagnen, för då händer det grejer som inte blir av i vardagen.

Ha nu en fortsatt skön sommar därute!


Växer så det nästan knakar...

Jaha då har sommaren kommit, skönt med sol och värme. Vår hundgrupp har ju utökats och det märks verkligen. Bärta är en liten dam med go och påhittighet utan gränser ibland. Hon kan hitta på det som övriga hundar i flocken aldrig skulle drömma om, ex vis har vårt potatisland aldrig varit så väl kultiverat som det har varit denna vår. Hon hittar också saker både här och där och tar med in för att visa upp för en inte allt för entusiastisk husse eller matte. " Kolla vad jag hittade! En hel planta med jord och allt"! Ja sådant kan hända i detta hus numera. Men Bärta är också gos fröken nr 1 och är en riktig pärla på att charma oss. Tack för att vi har en så härlig liten fröken.


Tomt i stugan....

Jaha då har alla valpar flyttat som ska flytta. Städat undan valplådan för denna gång. det har vi gjort. Känns som vi åter har fått bästa valpköparna, tack för det!

Önskar er alla nu lycka till med era små gryn som vi försökt "få till".

 

Vill även skänka en tanke till Susanne och Esa som denna vecka tagit det svåra beslutet att skicka Karat till en annan värld. Sov gott gubben!


Lycka till!

Nu har två av småflickorna flyttat. 

En en av dem har flyttat till tvåbeningar och en lite äldre whippet dam i Bollnäs.

Den andra är nu bosatt i Mackmyra med familj och en fyrbent kompis.

Lycka till med era flickor!

hund och katt


Sorgens dag,idag.....

Har misstänkt att det är något fel, galet eller avvikande med en av hanvalparna. Han har fått ett högt stop, alltså panna, runt huvud. Men framförallt ett avvikande beteende, lite mer trött än de andra valparna, sett ut som han sett lite sämre än de andra, inte lekt lika intensivt etc. Därför var jag, Diva och lillgrabben ner till Strömsholm idag och tyvärr visade det sig att han hade hydrocefalus- vattenskalle. Det betyder att de hålrum som finns i hjärnan, där det finns vätska, inte tömmer ut vätska som det ska göra. Hjärnan får på detta vis inte plats som den ska, utan blir hoptryckt vilket kan ge symtomen som han hade. På människor kan man sätta in en sk shunt som hjälper till att släppa ut vätskan, men på en hund är det svårt. Därför valde jag att vår lillgrabb fick somna in istället. 

Tack för att vi fick ha dig i en tid lilleplutt, sov gott.


Hej och hå...

Ja nu är det riktig fart här hemma. Valparna har idag fått vara ute en lite stund och vad spännande det var...Efteråt blev det sova, sova för det var mycket att ta in i valparnas små huvuden. Tänk ändå vad man kan bli kär i de sex små liven


Uppe på benen nu....

Nu börjar det bli livat i valplådan. Valparna börjar både upptäcka varandra och världen runt valplådan. Visst är det lite läskigt att vara utanför lådan men lite spännande ändå....

Gif,_Animerade-1_(24)_thumb[1]


 

Lena och Rolf Hilmersson, Årnebo 18, 73792 Fagersta

Tel: 070-6977056

Almanacka

 september 2019 
1sön
11:e söndagen efter trefaldighet
Samuel
2mån
Justus, Justina
3tis
Alfhild, Alva
4ons
Gisela
5tor
Adela, Heidi
6fre
Lilian, Lilly
7lör
Regina, Roy
8sön
12:e söndagen efter trefaldighet
Alma, Hulda
9mån
Anita, Annette
10tis
Tord, Turid
11ons
Dagny, Helny
12tor
Åsa, Åslög
13fre
Sture
14lör
Ida
15sön
13:e söndagen efter trefaldighet
Sigrid, Siri
16mån
Dag, Daga
17tis
Hildegard, Magnhild
18ons
Orvar
19tor
Fredrika
20fre
Elise, Lisa
21lör
Matteus
22sön
14:e söndagen efter trefaldighet
Maurits, Moritz
23mån
Tekla, Tea
24tis
Gerhard, Gert
25ons
Tryggve
26tor
Enar, Einar
27fre
Dagmar, Rigmor
28lör
Lennart, Leonard
29sön
Den helige Mikaels dag
Mikael, Mikaela
30mån
Helge