Helgen som gått......

Åkte till Motala i fredags för att vår "Pudding" skulle få en date med Bergakungens Ruff eller "Diesel" som han kallas. Vi var lite osäkra på exakt datum för när "Pudding" började löpa, men vi trodde att det skulle vara dygn 14 i fredags. allt gick i alla fall bra för det blev parning både i fredags och i lördags.

Natten mellan fredag och lördag bodde vi mycket fint på en B&B i Bjälby.

Hoppas nu att det "tar sig" och i så fall blir det valpar runt midsommar.

Tack Maria och Niklas för att vi fick låna er pojke!


Höftledsröntgen gjord, puh.....

En klar, fyra kvar. Bärta har röntgat sina höfter och det blev hd B, alltså godkända. Så glad att det är klart. När jag ringde till Strömsholm och fick tiden strax efter att Bärta fyllt 1 år så började hon löpa, alltså hon löpte när hon blev röntgad. Det finns inga belägg för att höfterna och deras fästen ska bli sämre av att tikar löper eller precis har löpt, men har hört prat om att vänta med höftledsröntgen så röntgen sker mellan löp. Det var till och med en sköterska på Strömsholm som undrade om jag ville vänta med röntgen så Bärta hade löpt klart innan röntgen, men chansade och gjorde det ändå. Nu fungerade det och är så tacksam.

Ska fundera och anmäla vårt energi knippe Bärta till någon av vårens utställningar, får se vilken det blir.....

Ha nu en fin och härlig vår därute!Många hundar, bakifrån.


Det var tur.....

I torsdags smet flickorna för mig när vi var på väg hem från vår skogspromis. Letade både i skogen och efter de vägar som vi trodde flickorna ev skulle dyka upp på. Polisanmälde att de var försvunna efter ca 1 timmes letande. Hade det svårt att spåra dem i mörker och snö, vi var ute och visslade och ropade i timme efter timme. Till slut ringde jag till vår snälla svärson Magnus som ordnade en scoter så vi skulle kunna åka längre in i skogen än vad vi kunde gå. När Magnus var på väg ut till oss såg han på Facebook att en person hade lämnat in två hundar till poliserna, så han åkte och hämtade dem. Det var Bärta och Pudding som kom hem, vilken stor, härlig lättnad när de kom innanför dörren och glatt hälsade på oss som om inget hänt. Då var det Diva som var kvar någonstans. Hon hade varit borta i 6 timmar innan Bärta blev orolig och ville ut, trodde hon var kissnödig, men det verkade som hon hade ett sjätte sinne för Diva stod utanför vår grind och ville väldigt gärna komma in och värma sig och dricka vatten (drack en hel skål). Alla hundarna var helt slut och drack och åt innan de somnade för natten.

Tack och lov slutade denna händelse bra och vi är mkt tacksamma till de personer som hjälpte oss. Kram till er alla!

Ps

Idag har Diva, (vår förste smitare som drar med de andra) fått gå i koppel och det lär bli så en bra tag framöver.

Ds


Höst igen, det går fort.....

Jaha då är det höst igen. Alla tre flickorna har varit med i skogen när matte plockat svamp. Dagarna går sin gilla gång och vi lunkar på, men det kommer att blir en spännande tid snart, flickorna ska åka på semester ett tag.


September nu och Högbo utställning

Det blev en lillsemester över helgen som varit, åkte till Högbo med husvagn och tre hundar.

I söndags ställdes våra tre flickor, Bärta blev tvåa i sin valpklass, Pudding exellent och Diva excellent och ck, men sedan oplacerad.

Bäst gick det för Woppers Mystery Mix "Lilly" som blev BIR valp. Stort grattis säger vi!

Tack även till familjen Borg för fikat.  

 

 

 

 


Det var det....

En vecka har gått sedan gårdshundsträffen och utställningen i Degeberg, the big thing för oss gårdshundsentusiaster....Mycket trevligt att åter få komma ihop med samma fölk som oss vad gäller hundintresse och ras. Det var ett bra ställe med dusch möjligheter och andra faciliteter som inte fanns i Tollarp. Sverige bjöd på bland de varmaste dagarna denna sommar, så ett stort beröm till dem som tävlade i agility och lydnad. På lördagen ställdes valpar och hanhundar. Bärta blev 3:a i sin klass 4-6 månader, med en bra kritik. På söndagen ställdes Pudding och Diva, båda fick exellent och Diva fick även ck. Hon blev till slut 9:a av alla dessa tikar. Summa sumarum var vi väldigt nöjda med våra flickor både vad gäller uppträdande i och utanför ringen. De är riktiga pärlor att ha med på våra resor och älskar när det packas för resa med husvagnen, för då händer det grejer som inte blir av i vardagen.

Ha nu en fortsatt skön sommar därute!


Växer så det nästan knakar...

Jaha då har sommaren kommit, skönt med sol och värme. Vår hundgrupp har ju utökats och det märks verkligen. Bärta är en liten dam med go och påhittighet utan gränser ibland. Hon kan hitta på det som övriga hundar i flocken aldrig skulle drömma om, ex vis har vårt potatisland aldrig varit så väl kultiverat som det har varit denna vår. Hon hittar också saker både här och där och tar med in för att visa upp för en inte allt för entusiastisk husse eller matte. " Kolla vad jag hittade! En hel planta med jord och allt"! Ja sådant kan hända i detta hus numera. Men Bärta är också gos fröken nr 1 och är en riktig pärla på att charma oss. Tack för att vi har en så härlig liten fröken.


Tomt i stugan....

Jaha då har alla valpar flyttat som ska flytta. Städat undan valplådan för denna gång. det har vi gjort. Känns som vi åter har fått bästa valpköparna, tack för det!

Önskar er alla nu lycka till med era små gryn som vi försökt "få till".

 

Vill även skänka en tanke till Susanne och Esa som denna vecka tagit det svåra beslutet att skicka Karat till en annan värld. Sov gott gubben!


Lycka till!

Nu har två av småflickorna flyttat. 

En en av dem har flyttat till tvåbeningar och en lite äldre whippet dam i Bollnäs.

Den andra är nu bosatt i Mackmyra med familj och en fyrbent kompis.

Lycka till med era flickor!

hund och katt


Sorgens dag,idag.....

Har misstänkt att det är något fel, galet eller avvikande med en av hanvalparna. Han har fått ett högt stop, alltså panna, runt huvud. Men framförallt ett avvikande beteende, lite mer trött än de andra valparna, sett ut som han sett lite sämre än de andra, inte lekt lika intensivt etc. Därför var jag, Diva och lillgrabben ner till Strömsholm idag och tyvärr visade det sig att han hade hydrocefalus- vattenskalle. Det betyder att de hålrum som finns i hjärnan, där det finns vätska, inte tömmer ut vätska som det ska göra. Hjärnan får på detta vis inte plats som den ska, utan blir hoptryckt vilket kan ge symtomen som han hade. På människor kan man sätta in en sk shunt som hjälper till att släppa ut vätskan, men på en hund är det svårt. Därför valde jag att vår lillgrabb fick somna in istället. 

Tack för att vi fick ha dig i en tid lilleplutt, sov gott.


 

Lena och Rolf Hilmersson, Årnebo 18, 73792 Fagersta

Tel: 070-6977056

Almanacka

 mars 2021 
1mån
Albin, Elvira
2tis
Ernst, Erna
3ons
Gunborg, Gunvor
4tor
Adrian, Adriana
5fre
Tora, Tove
6lör
Ebba, Ebbe
7sön
3:e söndagen i fastan
Camilla
8mån
Internationella kvinnodagen
Siv
9tis
Torbjörn, Torleif
10ons
Edla, Ada
11tor
Edvin, Egon
12fre
 Kronprinsessans namnsdag
Viktoria
13lör
Greger
14sön
Midfastosöndagen
Matilda, Maud
15mån
Kristoffer, Christel
16tis
Herbert, Gilbert
17ons
Gertrud
18tor
Edvard, Edmund
19fre
Josef, Josefina
20lör
Joakim, Kim
21sön
5:e söndagen i fastan
Bengt
22mån
Kennet, Kent
23tis
Gerda, Gerd
24ons
Gabriel, Rafael
25tor
Våffeldagen
Marie bebådelsedag
26fre
Emanuel
27lör
Rudolf, Ralf
28sön
Palmsöndagen
Malkolm, Morgan
29mån
Jonas, Jens
30tis
Holger, Holmfrid
31ons
Dymmelonsdagen
Ester