Det var det....

En vecka har gått sedan gårdshundsträffen och utställningen i Degeberg, the big thing för oss gårdshundsentusiaster....Mycket trevligt att åter få komma ihop med samma fölk som oss vad gäller hundintresse och ras. Det var ett bra ställe med dusch möjligheter och andra faciliteter som inte fanns i Tollarp. Sverige bjöd på bland de varmaste dagarna denna sommar, så ett stort beröm till dem som tävlade i agility och lydnad. På lördagen ställdes valpar och hanhundar. Bärta blev 3:a i sin klass 4-6 månader, med en bra kritik. På söndagen ställdes Pudding och Diva, båda fick exellent och Diva fick även ck. Hon blev till slut 9:a av alla dessa tikar. Summa sumarum var vi väldigt nöjda med våra flickor både vad gäller uppträdande i och utanför ringen. De är riktiga pärlor att ha med på våra resor och älskar när det packas för resa med husvagnen, för då händer det grejer som inte blir av i vardagen.

Ha nu en fortsatt skön sommar därute!


Växer så det nästan knakar...

Jaha då har sommaren kommit, skönt med sol och värme. Vår hundgrupp har ju utökats och det märks verkligen. Bärta är en liten dam med go och påhittighet utan gränser ibland. Hon kan hitta på det som övriga hundar i flocken aldrig skulle drömma om, ex vis har vårt potatisland aldrig varit så väl kultiverat som det har varit denna vår. Hon hittar också saker både här och där och tar med in för att visa upp för en inte allt för entusiastisk husse eller matte. " Kolla vad jag hittade! En hel planta med jord och allt"! Ja sådant kan hända i detta hus numera. Men Bärta är också gos fröken nr 1 och är en riktig pärla på att charma oss. Tack för att vi har en så härlig liten fröken.


Tomt i stugan....

Jaha då har alla valpar flyttat som ska flytta. Städat undan valplådan för denna gång. det har vi gjort. Känns som vi åter har fått bästa valpköparna, tack för det!

Önskar er alla nu lycka till med era små gryn som vi försökt "få till".

 

Vill även skänka en tanke till Susanne och Esa som denna vecka tagit det svåra beslutet att skicka Karat till en annan värld. Sov gott gubben!


Lycka till!

Nu har två av småflickorna flyttat. 

En en av dem har flyttat till tvåbeningar och en lite äldre whippet dam i Bollnäs.

Den andra är nu bosatt i Mackmyra med familj och en fyrbent kompis.

Lycka till med era flickor!

hund och katt


Sorgens dag,idag.....

Har misstänkt att det är något fel, galet eller avvikande med en av hanvalparna. Han har fått ett högt stop, alltså panna, runt huvud. Men framförallt ett avvikande beteende, lite mer trött än de andra valparna, sett ut som han sett lite sämre än de andra, inte lekt lika intensivt etc. Därför var jag, Diva och lillgrabben ner till Strömsholm idag och tyvärr visade det sig att han hade hydrocefalus- vattenskalle. Det betyder att de hålrum som finns i hjärnan, där det finns vätska, inte tömmer ut vätska som det ska göra. Hjärnan får på detta vis inte plats som den ska, utan blir hoptryckt vilket kan ge symtomen som han hade. På människor kan man sätta in en sk shunt som hjälper till att släppa ut vätskan, men på en hund är det svårt. Därför valde jag att vår lillgrabb fick somna in istället. 

Tack för att vi fick ha dig i en tid lilleplutt, sov gott.


Hej och hå...

Ja nu är det riktig fart här hemma. Valparna har idag fått vara ute en lite stund och vad spännande det var...Efteråt blev det sova, sova för det var mycket att ta in i valparnas små huvuden. Tänk ändå vad man kan bli kär i de sex små liven


Uppe på benen nu....

Nu börjar det bli livat i valplådan. Valparna börjar både upptäcka varandra och världen runt valplådan. Visst är det lite läskigt att vara utanför lådan men lite spännande ändå....

Gif,_Animerade-1_(24)_thumb[1]


16 dagar idag....

Jaha då har åter en vecka gått. Valparna har öppnat sina ögon och börjar sakta och osäkert komma lite upp på benen. Idag har klorna blivit klippta och alla har blivit inspekterade lite närmare, alla gick igenom besiktningen med ua.


Nu är de 11 dagar......

Tikarna 11 dagar gamla (5)

Här ligger vi och har det bra, äter, sover, äter, sover och växer.

Vår mamma sköter om oss med allt, eller förresten lite gör väl matte och husse också.......


Alla mår bra

Nu är valparna 4 dagar och allt är bra med både Diva och småttingarna. Det är skönt att allt rullar på som det ska.

Har gjort en sida med bilder på valparna, kolla in den!


 

Lena och Rolf Hilmersson, Årnebo 18, 73792 Fagersta

Tel: 070-6977056

Almanacka

 juli 2020 
1ons
Aron, Mirjam
2tor
Rosa, Rosita
3fre
Aurora
4lör
Ulrika, Ulla
5sön
4:e söndagen efter trefaldighet
Laila, Ritva
6mån
Esaias, Jessika
7tis
Klas
8ons
Kjell
9tor
Jörgen, Örjan
10fre
André, Andrea
11lör
Eleonora, Ellinor
12sön
Apostladagen
Herman, Hermine
13mån
Joel, Judit
14tis
 Kronprinsessans födelsedag
Folke
15ons
Ragnhild, Ragnvald
16tor
Reinhold, Reine
17fre
Bruno
18lör
Fredrik, Fritz
19sön
6:e söndagen efter trefaldighet
Sara
20mån
Margareta, Greta
21tis
Johanna
22ons
Magdalena, Madeleine
23tor
Emma
24fre
Kristina, Kerstin
25lör
Jakob
26sön
Kristi förklarings dag
Jesper
27mån
Marta
28tis
Botvid, Seved
29ons
Olof
30tor
Algot
31fre
Helena, Elin