Hej och hå...

Ja nu är det riktig fart här hemma. Valparna har idag fått vara ute en lite stund och vad spännande det var...Efteråt blev det sova, sova för det var mycket att ta in i valparnas små huvuden. Tänk ändå vad man kan bli kär i de sex små liven


Uppe på benen nu....

Nu börjar det bli livat i valplådan. Valparna börjar både upptäcka varandra och världen runt valplådan. Visst är det lite läskigt att vara utanför lådan men lite spännande ändå....

Gif,_Animerade-1_(24)_thumb[1]


16 dagar idag....

Jaha då har åter en vecka gått. Valparna har öppnat sina ögon och börjar sakta och osäkert komma lite upp på benen. Idag har klorna blivit klippta och alla har blivit inspekterade lite närmare, alla gick igenom besiktningen med ua.


Nu är de 11 dagar......

Tikarna 11 dagar gamla (5)

Här ligger vi och har det bra, äter, sover, äter, sover och växer.

Vår mamma sköter om oss med allt, eller förresten lite gör väl matte och husse också.......


Alla mår bra

Nu är valparna 4 dagar och allt är bra med både Diva och småttingarna. Det är skönt att allt rullar på som det ska.

Har gjort en sida med bilder på valparna, kolla in den!


Tiden går....

Jaha då är det snart dags för Diva att få sina sötnosar. Det är ca 10 dagar kvar nu. Känner rörelser i hennes mage på båda sidor av magen. Idag har vi gått en sväng över åkrarna här hemma och det var jag, matte som hade jobbigast att ta mig fram, definitivt  inte Diva. Hon är rörlig och tar sig fram galant, men när hon ligger ner hör jag hur hon stånkar och tycker det är jobbigt med magen. Ja så har vi det fn.....


En vecka till ha gått.....

Det är lite mer än 3 veckor kvar nu av Divas dräktighet. Magen har sjunkit ner mer nu  och den är större än vid förra dräktigheten. Då blev det två valpar, få se hur många magen döljer denna gång.


Jo visst

Nu har det gått nästan 4 1/2 vecka sedan Baccus och Diva hade date. Det finns tecken på att Diva har något annat än mat i magen. Vi är sååå  glada för det. 


Nu är det jul igen.....

Hälften av julen har gått. Diva började löpa innan vi kom hem från Thailand och dotra visste inte exakt vilken dag som löpet började. Därför var det lite svårt att veta när det var dags att åka och para. Har haft dotras kasterade hanne här för att se om Diva kunde reagera positivt på honom. Men eftersom Diva verkar förstå att han inte kan komma till skott så visade hon inte särskilt mycket intresse för honom. Därför åkte vi till Monica R idag för att se om Diva och någon av Monicas hannar reagerade positivt. Jodå hon verkade riktigt kär i Caspian, och vem blir inte kär i honom. Därför åkte vi direkt från Monica till Kristinehamn och My Bonnie Skipper Columbus "Baccus". Det tog inte mer än 10 min innan det var en parning och ett 15 min häng. Så nu väntar vi med spänning på tecken på dräktighet hos Diva. Tack till Monica R. för att vi fick störa i julfriden och ett stort tack till matte till Baccus, Eva Ahlin som ställde upp idag när det är jul och allt.


Tack!

Idag har vi gjort en långpromis med flickorna. Härligt höstväder med klar luft och lite krispigt i gräset. Det var till och med lite isskorpa på "vår sjö". Har på em varit och fått go fika hos Esa och Susanne, träffade Anita och Klas Dandenell också. Det blev förstås en massa hundsnack och det var roligt att prata hund. Tack för go fikat och trevlig em! 


 

Lena och Rolf Hilmersson, Årnebo 18, 73792 Fagersta

Tel: 070-6977056

Almanacka

 mars 2020 
1sön
1:a söndagen i fastan
Albin, Elvira
2mån
Ernst, Erna
3tis
Gunborg, Gunvor
4ons
Adrian, Adriana
5tor
Tora, Tove
6fre
Ebba, Ebbe
7lör
Camilla
8sön
2:a söndagen i fastan
Internationella kvinnodagen
Siv
9mån
Torbjörn, Torleif
10tis
Edla, Ada
11ons
Edvin, Egon
12tor
 Kronprinsessans namnsdag
Viktoria
13fre
Greger
14lör
Matilda, Maud
15sön
3:e söndagen i fastan
Kristoffer, Christel
16mån
Herbert, Gilbert
17tis
Gertrud
18ons
Edvard, Edmund
19tor
Josef, Josefina
20fre
Joakim, Kim
21lör
Bengt
22sön
Jungfru Marie bebådelsedag
Kennet, Kent
23mån
Gerda, Gerd
24tis
Gabriel, Rafael
25ons
Våffeldagen
Marie bebådelsedag
26tor
Emanuel
27fre
Rudolf, Ralf
28lör
Malkolm, Morgan
29sön
5:e söndagen i fastan
Jonas, Jens
30mån
Holger, Holmfrid
31tis
Ester