16 dagar idag....

Jaha då har åter en vecka gått. Valparna har öppnat sina ögon och börjar sakta och osäkert komma lite upp på benen. Idag har klorna blivit klippta och alla har blivit inspekterade lite närmare, alla gick igenom besiktningen med ua.


Nu är de 11 dagar......

Tikarna 11 dagar gamla (5)

Här ligger vi och har det bra, äter, sover, äter, sover och växer.

Vår mamma sköter om oss med allt, eller förresten lite gör väl matte och husse också.......


Alla mår bra

Nu är valparna 4 dagar och allt är bra med både Diva och småttingarna. Det är skönt att allt rullar på som det ska.

Har gjort en sida med bilder på valparna, kolla in den!


Tiden går....

Jaha då är det snart dags för Diva att få sina sötnosar. Det är ca 10 dagar kvar nu. Känner rörelser i hennes mage på båda sidor av magen. Idag har vi gått en sväng över åkrarna här hemma och det var jag, matte som hade jobbigast att ta mig fram, definitivt  inte Diva. Hon är rörlig och tar sig fram galant, men när hon ligger ner hör jag hur hon stånkar och tycker det är jobbigt med magen. Ja så har vi det fn.....


En vecka till ha gått.....

Det är lite mer än 3 veckor kvar nu av Divas dräktighet. Magen har sjunkit ner mer nu  och den är större än vid förra dräktigheten. Då blev det två valpar, få se hur många magen döljer denna gång.


Jo visst

Nu har det gått nästan 4 1/2 vecka sedan Baccus och Diva hade date. Det finns tecken på att Diva har något annat än mat i magen. Vi är sååå  glada för det. 


Nu är det jul igen.....

Hälften av julen har gått. Diva började löpa innan vi kom hem från Thailand och dotra visste inte exakt vilken dag som löpet började. Därför var det lite svårt att veta när det var dags att åka och para. Har haft dotras kasterade hanne här för att se om Diva kunde reagera positivt på honom. Men eftersom Diva verkar förstå att han inte kan komma till skott så visade hon inte särskilt mycket intresse för honom. Därför åkte vi till Monica R idag för att se om Diva och någon av Monicas hannar reagerade positivt. Jodå hon verkade riktigt kär i Caspian, och vem blir inte kär i honom. Därför åkte vi direkt från Monica till Kristinehamn och My Bonnie Skipper Columbus "Baccus". Det tog inte mer än 10 min innan det var en parning och ett 15 min häng. Så nu väntar vi med spänning på tecken på dräktighet hos Diva. Tack till Monica R. för att vi fick störa i julfriden och ett stort tack till matte till Baccus, Eva Ahlin som ställde upp idag när det är jul och allt.


Tack!

Idag har vi gjort en långpromis med flickorna. Härligt höstväder med klar luft och lite krispigt i gräset. Det var till och med lite isskorpa på "vår sjö". Har på em varit och fått go fika hos Esa och Susanne, träffade Anita och Klas Dandenell också. Det blev förstås en massa hundsnack och det var roligt att prata hund. Tack för go fikat och trevlig em! 


Lång promis....

DSC03342

Så här glada miner är det när vi får knalla och gå i härligt höstväder. Från vänster i bilden är det Roffe med Diva bakom sig, Pudding, Britt-Marie och Vita, Janne och Tippen.

Det blev en vandring på 12 km.


Det rullar på...

Då har det börjat bli lite färg i träden, hösten börjar närma sig. Flickorna har varit med i skogen och plockat svamp, men det blev inte så mycket i korgen.  De har mycket spring i benen. I övrigt så går tiden sin gilla gång, eller det rullar på helt enkelt.


 

Lena och Rolf Hilmersson, Årnebo 18, 73792 Fagersta

Tel: 070-6977056

Almanacka

 juli 2019 
1mån
Aron, Mirjam
2tis
Rosa, Rosita
3ons
Aurora
4tor
Ulrika, Ulla
5fre
Laila, Ritva
6lör
Esaias, Jessika
7sön
3:e söndagen efter trefaldighet
Klas
8mån
Kjell
9tis
Jörgen, Örjan
10ons
André, Andrea
11tor
Eleonora, Ellinor
12fre
Herman, Hermine
13lör
Joel, Judit
14sön
 Kronprinsessans födelsedag
4:e söndagen efter trefaldighet
Folke
15mån
Ragnhild, Ragnvald
16tis
Reinhold, Reine
17ons
Bruno
18tor
Fredrik, Fritz
19fre
Sara
20lör
Margareta, Greta
21sön
Apostladagen
Johanna
22mån
Magdalena, Madeleine
23tis
Emma
24ons
Kristina, Kerstin
25tor
Jakob
26fre
Jesper
27lör
Marta
28sön
6:e söndagen efter trefaldighet
Botvid, Seved
29mån
Olof
30tis
Algot
31ons
Helena, Elin