16 dagar idag....

Jaha då har åter en vecka gått. Valparna har öppnat sina ögon och börjar sakta och osäkert komma lite upp på benen. Idag har klorna blivit klippta och alla har blivit inspekterade lite närmare, alla gick igenom besiktningen med ua.


Nu är de 11 dagar......

Tikarna 11 dagar gamla (5)

Här ligger vi och har det bra, äter, sover, äter, sover och växer.

Vår mamma sköter om oss med allt, eller förresten lite gör väl matte och husse också.......


Alla mår bra

Nu är valparna 4 dagar och allt är bra med både Diva och småttingarna. Det är skönt att allt rullar på som det ska.

Har gjort en sida med bilder på valparna, kolla in den!


Tiden går....

Jaha då är det snart dags för Diva att få sina sötnosar. Det är ca 10 dagar kvar nu. Känner rörelser i hennes mage på båda sidor av magen. Idag har vi gått en sväng över åkrarna här hemma och det var jag, matte som hade jobbigast att ta mig fram, definitivt  inte Diva. Hon är rörlig och tar sig fram galant, men när hon ligger ner hör jag hur hon stånkar och tycker det är jobbigt med magen. Ja så har vi det fn.....


En vecka till ha gått.....

Det är lite mer än 3 veckor kvar nu av Divas dräktighet. Magen har sjunkit ner mer nu  och den är större än vid förra dräktigheten. Då blev det två valpar, få se hur många magen döljer denna gång.


Jo visst

Nu har det gått nästan 4 1/2 vecka sedan Baccus och Diva hade date. Det finns tecken på att Diva har något annat än mat i magen. Vi är sååå  glada för det. 


Nu är det jul igen.....

Hälften av julen har gått. Diva började löpa innan vi kom hem från Thailand och dotra visste inte exakt vilken dag som löpet började. Därför var det lite svårt att veta när det var dags att åka och para. Har haft dotras kasterade hanne här för att se om Diva kunde reagera positivt på honom. Men eftersom Diva verkar förstå att han inte kan komma till skott så visade hon inte särskilt mycket intresse för honom. Därför åkte vi till Monica R idag för att se om Diva och någon av Monicas hannar reagerade positivt. Jodå hon verkade riktigt kär i Caspian, och vem blir inte kär i honom. Därför åkte vi direkt från Monica till Kristinehamn och My Bonnie Skipper Columbus "Baccus". Det tog inte mer än 10 min innan det var en parning och ett 15 min häng. Så nu väntar vi med spänning på tecken på dräktighet hos Diva. Tack till Monica R. för att vi fick störa i julfriden och ett stort tack till matte till Baccus, Eva Ahlin som ställde upp idag när det är jul och allt.


Tack!

Idag har vi gjort en långpromis med flickorna. Härligt höstväder med klar luft och lite krispigt i gräset. Det var till och med lite isskorpa på "vår sjö". Har på em varit och fått go fika hos Esa och Susanne, träffade Anita och Klas Dandenell också. Det blev förstås en massa hundsnack och det var roligt att prata hund. Tack för go fikat och trevlig em! 


Lång promis....

DSC03342

Så här glada miner är det när vi får knalla och gå i härligt höstväder. Från vänster i bilden är det Roffe med Diva bakom sig, Pudding, Britt-Marie och Vita, Janne och Tippen.

Det blev en vandring på 12 km.


Det rullar på...

Då har det börjat bli lite färg i träden, hösten börjar närma sig. Flickorna har varit med i skogen och plockat svamp, men det blev inte så mycket i korgen.  De har mycket spring i benen. I övrigt så går tiden sin gilla gång, eller det rullar på helt enkelt.


 

Lena och Rolf Hilmersson, Årnebo 18, 73792 Fagersta

Tel: 070-6977056

Almanacka

 september 2019 
1sön
11:e söndagen efter trefaldighet
Samuel
2mån
Justus, Justina
3tis
Alfhild, Alva
4ons
Gisela
5tor
Adela, Heidi
6fre
Lilian, Lilly
7lör
Regina, Roy
8sön
12:e söndagen efter trefaldighet
Alma, Hulda
9mån
Anita, Annette
10tis
Tord, Turid
11ons
Dagny, Helny
12tor
Åsa, Åslög
13fre
Sture
14lör
Ida
15sön
13:e söndagen efter trefaldighet
Sigrid, Siri
16mån
Dag, Daga
17tis
Hildegard, Magnhild
18ons
Orvar
19tor
Fredrika
20fre
Elise, Lisa
21lör
Matteus
22sön
14:e söndagen efter trefaldighet
Maurits, Moritz
23mån
Tekla, Tea
24tis
Gerhard, Gert
25ons
Tryggve
26tor
Enar, Einar
27fre
Dagmar, Rigmor
28lör
Lennart, Leonard
29sön
Den helige Mikaels dag
Mikael, Mikaela
30mån
Helge